martes, 3 de mayo de 2011

Entrevista: 39 - Francesc Castella Virgili

Paco Castellà era un base pur, amb un domini de baló excel·lent, una gran visió de joc i un bon tir exterior, va fomar part del club des de menut però va arribar a la seva plenitut amb dues molt bones temporades en el júnior on feia una parella de contraatac mortal amb David González. Mentre va pertanyer al club el seu compromís va ser total després la vida i els estudis el van portar per altres camins, sort i records Paco. (Introducción por Paco Lleches)

Comença la jugada, tenim baló, traiem de fons i ens disposem a pujar el baló cap a la cistella contrària, d'esta jugada depén el partit:

1) Nom complet i any de naixement.

Francesc (Paco) Castellà Virgili. 1977

2) Per què te vas apuntar a jugar a bàsquet?

Seguint explorant el món del basquet i continuar fent el que m'agrada

3) Quin és el teu primer record en el C.B. Oliva?

Apart del bon rotllo que n'hi ha, em ve al cap quan preparaven la pretemporada un comentari de Soria que es va acostar i em va dir: "xiquillo tu fumes" (pos no te queda ná) perque estas més cremat...

4) En quina posició jugaves i que número portaves?

Jugava de base i crec que duia el 6

5) El teu millor record en la teua etapa de jugador?"

Partit contra l'equip de Gandia en el seu camp, realitzant un partit epic (rodejat dels nostres pares i amics) que varem guanyar per un a l'ultim minut (Barbaritats!!!!)

6) Y el pitjor?

quan lluitant per poder ascendir i en possibilitats, ens varen comentar que no podiem pujar perque no ni havien diners (pero per lo demés tot molt bé)

7) El millor jugador amb què hages jugat?

Jo crec que més que un jugador que destaca estava el grup que feiem i en qui m'entenia millor: Toni Bertomeu, David Gonzalez, Sigalat

8) El company amb què millor t'emportaves?

Toni Bertomeu, David Gonzalez

9) Qui ha sigut per a tu la persona més influent en el bàsquet?

Miralles, ens va marcar molt des de l'inici.

Ja han transcorregut els primers instants de la jugada, veurem si l'elaborem i aconseguim una bona posició de tir a cistella.

10) Qui va ser el teu referent?

supose que algun de l'NBA (magic jhonson)

11) Amb que equip rival et motivaves més?

Homeee, en el Gandia Basquet (teniem a Simó de contrari i ja pots pensar)

12) El teu millor partit?

el partit que he comentat antes contra el Gandia que vaig fer sobre 25 o 30 punts.

13) Y el pitjor?

Un partit en Valencia el dia despres de Carnestoltes (diumenge 12 h), podeu imaginar com aniriem, quan anant guanyant i havento passat fatal l'equip (i jo especialment) fem una canasta (guanyem de 1 punt) i ens indiquen de no fer falta i vaig i la faig al millor jugador (era un1+1) i va fallar (menos mal)

14) Alguna anècdota que recordes.

em ve al cap un partit en Valencia interior (no sé un poble que van en contra del valencià) que en una pista de col·lege tot petat de gent va i guanyem contra pronostic i no sé que va passar pero varem tenir que ixir escopetat (sense dutxa ni res) perque ens volien arrear. (pero no va passar res)

15) Un ídol en el básquet.

Magic Jhonson, Corbalan, Epi,...

16) Quins van ser els teus entrenadors? Què t'aporta cada un d'ells?

Miralles: inici, gran motivació i ilusió; Paco Lletxes: calma i serenitat; Paco el bombero: com no, fisic a tope.

17) Podries donar algun consell a les noves generacions?

Divertir-se i disfrutar.

18) Per què vas deixar de jugar?

Vaig anar a l'universitat i era una altra prioritat. he estat 5 anys jugant i competint novament a basquet fins enguany en un equip local (de veteranos retirats clar).

19) A que et dediques ara?

Soc enginyer agronom i treballe en temes de formació agraria, projectes i direccions d'obra de temes agricoles.

20) Quins projectes tens per al futur?

Continuar formant-me, disfrutar i cuidar de la familia.

21) Altres aficions.

Esports de raqueta, viatjar, musica, natura...

Entrem en els últims segons de la possessió, hem mogut bé el baló i només ens falta fer arribar el baló a la jugadora millor col·locada per a ficar canastra

22) Queden 3 segons de possessió, perdem de 2, demanes el baló per a jugar-te el triple o es la passes al company que esta assoles en el cantó per a tirar?

normalment la passaria, llevat que estiga enxufadissim.

23) Què t'ha quedat, com a persona, de la teua etapa en el club? Quins valors creus que deu de transmetre un club esportiu?

Col·lectivitat, serietat i divertiment en conjunt.

24) Alguna cosa que vullgues dir o que hages volgut dir en algun moment i que no ho vas dir per una o altra raó?

Per temes d'estudi, faena i parella, m'he vist en una altra zona, fora d'Oliva i he perdut certa relació en el club i els seus integrants. estaria bé un soparet de reencontre, partidet, etc. (que supose que ja en fareu). quan me'n vaig anar, no vaig dir res a qui va estar des del primer moment (entrenadors, directiva,...) i ara podria aprofitar per agrair-los els bons moments i sobretot esforços que han hagut de fer (des de organitzar-ho tot a portar-nos en els seus cotxes als partits).

Final de possessió i final de partit,.. s'aconseguix la cistella i la victòria

1 comentario:

  1. Records Paco, però no recorde que s'haja dit mai a cap equip que no puga putjar per raons monetàries...serà un lapsus

    ResponderEliminar