lunes, 9 de octubre de 2023

Junior Femeni: CB Burjassot 66 – CB Oliva Activa’t Oliva 60CB Burjassot 66 – CB Oliva Activa’t Oliva 60

Hui hem jugat una semifinal de la Lliga Valenciana. Els dos equips han demostrat perquè eren mereixedors d’arribar a aquesta, tant pel seu joc, com per la mentalitat competitiva, i l’actitud d’entrega i de superació. El partit ha estat molt igualat, tot i que s’ha acabat decantant a favor del CB Burjassot en els últims 2 minuts.

L’equip ha començat el partit molt concentrat, conscient que l’única opció de victòria davant d’un rival que va quedar primer del seu grup i jugava a sa casa, implicava cometre els mínims errors i jugar al 100% al llarg de tot el partit. I així ha estat. Especialment destacable ha estat la defensa inicial (2x2x1), una pressió a tot el camp que cada volta practiquem millor, i ha desconcertat al rival, evitant transicions a l’atac fàcils i provocant precipitacions i pèrdues de baló. No obstant això, el rival tenia bones jugadores que han estat encertades en el tir; i a nosaltres estava costant-nos molt anotar. Així, hem arribat al final del primer quart amb el resultat de 18-11.

En el segon quart hem reaccionat en atac, sense baixar la intensitat defensiva, i hem guanyat el parcial de 3 punts, arribant al descans amb el resultat de 30-26. Totes les jugadores s’estaven deixant la pell, i hem comptat amb un gran quart de dos d’elles que han despertat en atac i en defensa: Blanca i Diana. La primera ha acabat el partit amb 18 punts, com a màxima anotadora, i la segona amb 13 punts, a més de recuperar molts balons en defensa i generant transicions molt ràpides al contraatac. La veritat és que les dos necessitaven un partit com el de hui per a agafar confiança davant l’inici de la temporada.

El tercer quart l’hem tornat a guanyar, de 6, i ha acabat amb el resultat de 45-47. Ha estat el millor i més complet dels quatre. Les claus del bon joc han estat les mateixes que l’anterior. A més a més, l’equip ja havia assumit que podíem guanyar el partit i ha estat molt segur de si mateix. No obstant això, al final del mateix el cansament en defensa s’ha fet evident i les rivals han anotat punts amb massa facilitat, arribant en diverses ocasions al contraatac en 2x1 i 3x2. Ens costava recuperar el balança defensiu.

En l’últim quart, l’equip rival ha pujat molt la intensitat de joc i ha jugat fort, sobretot en defensa. A més a més, el públic estava molt prop del camp de joc i la pressió ambiental era considerable. Per moments, han aconseguit traure’ns del partit. Però hem tornat a entrar. Faltant 3 minuts per al final ens han empatat. En aquest moment, teníem excessius desajustos i despistes defensius i ens costava anotar. De manera que l’equip rival ens ha acabat guanyant.

La derrota ha estat dura, perquè hem arribat a tocar la victòria, però els partits es guanyen quan s’acaben. I perquè hem jugat el millor dels quatre partits de la Lliga Valenciana. Poc o res es pot retraure a l’actitud de l’equip, que s’ha deixat la pell. La progressió en el joc des del primer partit és satisfactòria, i cada volta som més equip, més pinya. Amb esta bona experiència de la Lliga Valenciana, iniciem la temporada, conscients que tenim molt de treball per davant, però amb confiança en les nostres possibilitats.

Fdo: David González