martes, 5 de junio de 2012

VALORES O LA FALTA DE ELLOS

"En la nostra societat es palpable la pèrdua de valors. Esta pèrdua de valors en un dels àmbits on més es veu reflectida és en l’àmbit de l’ensenyament. Els membres dels cossos educatius de quasi tots els centres es lamenten de la pèrdua d’autoritat que pateixen dia a dia, així com del menyspreu cap a la seua dignitat. Els professors, professionals, preparats i qualificats veuen decaure la seua motivació per afrontar el dia a dia en els centres. Els alumnes deixen de respectar la figura de l’educador i veuen reforçats els seus dolents comportaments davant les diferents actituds que adopten els seus progenitors en les reunions amb els professionals de l’ensenyament. Estos progenitors, que en lloc d’interessar-se pels propòsits, metes, objectius o finalitats establides en les diferents etapes de l’ensenyament, per part dels professionals qualificats de l’educació, s’aventuren des de la més gosada de totes les qualitats humanes, que no es altra que la ignorància a qüestionar-les, discutir-les i fins i tot a imposar-ne de diferents segons els seus desitjos.

Quin comportament estem tenint amb els educadors de xiquets?
És el adient pel desenrotllament, progressió i continuïtat de la seua tasca?
És apropiat este comportament davant dels nostres fills?
Estem oferint als nostres fills un bon exemple?
Aconseguirem degradar més encara la figura de l’educador?
M’agradaria que estes paraules serviren per a retre un xicotet i humil homenatge, així com per expressar la més sincera solidaritat amb tots els educadors de xiquets."
Texto de Juan Carlos Lazón (Entrenador C.B.Oliva)
Yo no lo podría haber expresado mejor. Que cada cual haga su juicio y extraiga sus conclusiones.

3 comentarios:

  1. Els pares que actuen aixina no donen un bon exemple als seus fills. L´autoritat del mestre, educador, entrenador, esta per damunt de tot lo demes. Possar en dubte esta autoritat per part de pares o mares es fer un flac favor al fill.

    ResponderEliminar
  2. Abans arribaves a casa i dies que el professor te habia castigat i el primer que feien els teus pares era donar-te un batecul ben fort i tot seguit et castigaven ells també. Avui s'encaren amb els professors dels seus fills i exijeixen una explicació i els acusen de tot tipus de barbaritats.

    Aixina ens trobem amb una societat que cada vegada respecta menys a les autoritats. Tan bon punt no s'estranyin aquests pares que amb el temps tinguin problemes d'autoritat a casa i que els seus fills tinguin problemes en l'el seu futur laboral i social.

    ResponderEliminar
  3. Estava llegint i no podia creure'm que fora en valencià. Per fi. Els pares haurien de recolzar més als professors, els jovens d'avui estan incivilitzats. Bon article Juan Carlos.

    ResponderEliminar