jueves, 2 de julio de 2009

Campus o Negocio?

Estuve viendo el otro día el campus de baloncesto que tiene lugar en Oliva,.. y la verdad es que el ambiente era increíble,.. un montón de niños y niñas, de chavales y chavalas, todos ellos reunidos por el baloncesto,.. y eso es siempre síntoma de alegría y de orgullo para todos los que llevamos años dedicados con esfuerzo y amor a este deporte. Pero detrás de esa alegría, de ese orgullo había algo que no me gustaba, que no me acababa de convencer,.. ¿Qué era? El planteamiento que debe de tener un campus,.. si la razón es pasar un buen rato y conocer gente me parece perfecto lo que se esta haciendo,.. aunque creo que para pasarlo bien y conocer gente no hace falta gastarse una pasta en ello,.. sobra con un balón y una canasta,..

Para mi un campus debe estar orientado al conocimiento de este deporte, a la mejora técnica, táctica y física del jugador,.. a desarrollar las habilidades del jugador, a potenciar sus cualidades,.. esa es mi idea sobre lo que debe ser un campus,.. y eso tiene un precio que hay que pagar,.. Para ello es imprescindible que haya una buena planificación por parte de los organizadores del campus, que diseñen bien las sesiones, los entrenamientos, los ejercicios, el material adecuado, la distribución de los jugadores y entrenadores,.. pero todo esto se viene abajo si hay 90 chavales en 6 canastas,.. a 15 por canasta,.. un entrenador para 15 jugadores, con la música resonando en todo el pabellón,.. no es el entorno adecuado para que los jugadores mejoren y crezcan como jugadores,.. me quede alucinado al ver a jugadores después de 3 horas de entrene, con el calor que hacía, con la camiseta seca,.. ¡¡¡seca!!! Había jugadores que ni habían sudado,.. ¿Cómo es posible? ¿Qué han hecho durante 3 horas? ¿entrenar o sestear? Sinceramente no es de recibo,.. y la pregunta que me hice de inmediato fue “¿Pero esto que es?”… La respuesta me vino de inmediato a la cabeza: “Esto es una máquina de hacer dinero,.. a hacer caja”.

No veo mal hacer dinero a través del deporte en general y el básquet en particular,.. lo veo como algo lógico, normal, licito y además me parece perfecto,.. mejor hacer dinero con el deporte que con otras cosas (ya sabéis a lo que me refiero),.. lo que veo mal es la explotación sin pudor,.. tener a un número tan elevado de gente hace que la calidad que ofrecen decrezca hasta el punto de ser unos entrenes de muy baja calidad, intensidad,.. rallando lo bochornoso,.. es una semana de campus a 300 euros,.. y supongo que se paga esa cantidad de dinero a cambio de algo,.. Es una cantidad que resulta barata si de verdad se saca rendimiento a lo que debería de ser el campus,.. pero que resulta carísimo si todos los entrenes y sesiones son iguales a los del otro día,.. al menos en mi opinión,..

Sería mejor entrenar 1 hora y media en grupos más reducidos en los que se puedan entrenar en unas condiciones óptimas que 3 horas como lo hicieron el otro día,..

39 comentarios:

  1. com en tots els puestos, el basquet sta ple de gent q busca nomes els diners,.. es una llastima,.. pero es aixina,.. i ara cada volta mes,..

    ResponderEliminar
  2. com pot ser q no participe ningu d´oliva en el campus???? no voleu??? no vos inviten??? ni ha algo raro entre vosaltros???

    ResponderEliminar
  3. no,es que sabem que oscar pot anar alli,i ia pasem tot un añ mirantli la cara,no necesitem vorel tambe en estiu,jaja

    ResponderEliminar
  4. este ultim parix q no se ha enterat de la pregunta,.. lo q pregunta el primer es perque no hi ha cap entrenaor de Oliva entrenant al campus,.. i no pq no van xiquets o xiquetes,.. jajaja,.. de totes formes ha tingut gracia,.. per cert si tan complicat es vore la cara de Oscar sempre esteu a temps de anar al Gandia, al Bellreguard, al Pego, al Xeraco, al Tavernes,.. jo crec que es mes complicat sentirlo,.. jajajaja,.. menuts xillits pega,.. pa trencarmos els timpanos, jajajaja

    ResponderEliminar
  5. En 2 chillits dels seus i el campus es buida en 2 dies,.. jajaja,.. pero pareix ser que li funciona en els seus equips,.. molt raro,.. no?

    ResponderEliminar
  6. nose,a mi el ke em pareix raro es ke ningun pare de algun dels seus jugadors li haja partit la cara encara

    ResponderEliminar
  7. jajaja,.. tens rao,.. jajaja,.. jo pense que mes de 1 pare y mes de 1 mare se habrá quedat en les ganes de dirli 2 i 2 quantes son,.. no obstant els xiquets li fan mes cas a ell que a mosatros,.. i aixo si que em dona rabia,.. com pot ser????? asi partinmos el cervell per fer entrar en rao als nostres fills i este melenut i barbut en dos chillits i una mira te prou,.. inexplicable,.. per cert, tambe ni han pares que sen passen 3 pobles,.. normal que no ens faça cas a ningu,.. jo sincerament alucine per un tubo,.. no m´entra al cap.

    ResponderEliminar
  8. pares nomes??io tambe se d algun jugador ke tambe sa kedat en ganes de explicarli un parell de coses,perke es ke el tio este sen pasa...deurieu de vore algunes coses k diu a una ex-jugadora en una pagina-red social...autenticament patetic,i es mes patetic encara kuan diu ke ell insulta a eixa xica(de 17 añs)perke son els seus principis de sinceritat...va perfavor...

    ResponderEliminar
  9. jajajaja,.. aço es possa interesant,.. vaig a comentar-ho en uns quants ex,.. jajajaja,.. es el mateix Oscar de sempre,.. quan escomençaven a jugar era igual com a companyer,.. jajajaja

    ResponderEliminar
  10. Sabes Kien soy Oscar9 de julio de 2009, 1:59

    Pues si q sta interesant si,.. jajaja,.. madre mia!!!! sto lo ha leido Oskar???? seguro qNo pq la rspuesta puede ser d aupa,.. jajaja,.. a mi ya hace unos años me cogio por banda y me conto las 40,.. e entraron 1nas ganas de matarlo,.. bufffff,.. xo visto dsde el paso dl tiempo no fue para tanto,.. yo en su lugar me hubiera dado 2 ostias,.. jajaja,.. admito q era 1 poco espabilado??? jajajaja,..

    ResponderEliminar
  11. A mi com a companyer seu tb me agarraven ganes de donarli una,.. jajaja,.. el tio sempre volia guanyar i sempre donanmos la brassa,.. jajaja,.. estaba flipat,.. pero tenia rao en moltes cosses,.. encara que erem tan jovens que no li feem ni cas,.. jo ara entenc el que volia dirmos,.. pero bo,.. tampoc tenia que viure del basquet,..

    ResponderEliminar
  12. Sabes Kien soy Oscar9 de julio de 2009, 2:22

    Jajaja,.. pues como entrenador igual o peor,.. jajaja,.. xo tnia 1 cosa q no tenian ls de+ entrenadors,.. qsi t tenia q decir algo te lo soltaba,.. sin+,.. y t qdabas to rayao,.. buff,.. kien pudiera hacerlo!!!! en realidad somos 1s cagaos xNo acer lo mismo,.. creo q tenmos miedo a crearnos enemigos o algo así,.. no se,.. era un cabron, pero lo respetabamos,.. bueno, al- yo con el tiempo lo respete,.. xo q no se te suba a la kabeza eh Oscar, que eres un xulapa,.. ¿en los partidos aun es un xulito o que?

    ResponderEliminar
  13. No crec que haja cambiat molt,.. ni crec que cambie en el futur,.. els amics tb el patim lo nostre,.. jajaja,.. pero ens agra aixina,.. sabem qno ens critica a les nostres esquenes,.. donçs ja ho fa d front,.. es 1 ventaja,..

    ResponderEliminar
  14. el anonim este o esta te un morro q sel chafa,.. jajajaja,.. no defendre jo a Oscar i les seues formes,.. massa les he patides,.. pero li reconec que es sincer a + no poder.. i aixo en el nostre equip o valoravem,.. quan mos va deixar per l´equip d xiques va ser el principi del fi,.. ja no ha tornat a ser igual,..

    ResponderEliminar
  15. el anonim eixe fa be en mantindre el anonimat,.. jajaja,..aixina es lliura d la cntestacio d Oscar,.. pq stic segur q quan llisca aço contestara a la seua manera,.. directe al fetge,.. jajajaja i quan escomença no acaba fins derribar el mur,.. ANONIM fas be,.. es una postura cobard xo fas be,.. aixina ningu sap a ki anira dirigida la resposta,.. jajajaja i no es riuran de tu,.. jajaja

    ResponderEliminar
  16. Sabes Kien soy Oscar9 de julio de 2009, 3:04

    q ANONIMO se esconda bien,.. pq la respuest sra buenisima,.. ya tngo ganas de leerla y todo,.. jajajaja,.. me pasa como con OT,.. q espero ansioso a q hable Risto,.. ¿a vosotros no os pasa?

    ResponderEliminar
  17. hara si,.. quan m´entrenaav no em fea gracia,.. xo si, tinc ganes de vore i llegir la resposta,.. per cert ja fa dies q no escriu res,.. q li passa??? algu sap algo de ell???

    ResponderEliminar
  18. Sabes Kien soy Oscar9 de julio de 2009, 3:08

    seguro q sta cogiendo fuerzas xa cndo comience la temporada,..!!!!! jajajaja q se preparen los xavales,.. jajaja

    ResponderEliminar
  19. No se q stara fent,.. el tio porta varies semanes desaparegut,.. els amics no le veiem el pel,.. bufff,.. tornara fet un remoli,.. jaja

    ResponderEliminar
  20. vos deixe tios,.. ja continuem comentant un altre dia,.. aeu

    ResponderEliminar
  21. aeu,.. si q sera hora d´anarsen,.. jajaja,.. ja ho tenim be,.. guardem forces per a quan contste Oscar,.. jajaja,..

    ResponderEliminar
  22. cony!!!!!! aço seha possat al roig viu.. jaja polemica a gogo,.. Oskar stara contentisim,.. al rei dla polemica aço li agradara,..

    ResponderEliminar
  23. Sobre la participació de gent d'Oliva, crec que l'únic que pot respondre és Abili (l'organitzador)...
    No cregueu que resulta un tant extrany que en una ciutat on hi ha un Club de Bàsquet que té al voltant de 200 xiquets en categories de formació, s'organitze un Campus de Bàsquet sense comptar amb eixe Club?
    Les preguntes per tant als organitzadors?
    Oscar també posa el dit a la llaga...una setmana 300 €, nou mesos 85 €...
    Algú podia pensar que el nivell dels 300 es infinitament major...no pareix que siga així.

    PD Em sembla d'una covardia impresionant posar "a caldo" a algú desde l'anonimat. (Igual algú després va amb denuncies "tontes" si l'aludit cau en la provocació i vos respon)

    ResponderEliminar
  24. ja ens has tallat el rollo,.. i Oscar???? on sta q no cntesta????? sta de vacances o q????? va q stem sperant impacientment!!!!!!

    ResponderEliminar
  25. porte varios dies entrant açi,.. stic sperant a q Oskar cntste,.. jo crec q no ha llegit encara res,.. pq sins ja haguera cntstat sgur,.. ja va siguent horaaaaaa!!!!
    l´anonim critico perfecte,.. mal crack,.. llança la pedra dsde llunt,.. te por a la cntestacio? jajajaja,..
    Denuncies,.. q denuncies???? d diners????

    ResponderEliminar
  26. Ningú no critica le seua experiència coma jugador o entrenador, que també es pot, com a cualsevol persona. Però la seua pedagogia deixa molt que desstijar, no olvidem que es tracta d'una escola de bàsquet, no es tracta de guanyar sempre sino de formar xiquets mitjançant un esport.

    ResponderEliminar
  27. Tota la rao tens,.. mes tindries encara si possares el teu nom,.. i estic segur q no portaras al teu fill o filla als seus equips,.. suposse que et negaras rotundament,.. ara,.. esta clar que es una escola i que guanyar no ho es tot,.. pero a mi si que m´agradaba que ens apretara per guanyar (inclus en contra de l´opinio de mom pare, q es fea creus),.. sempre estaven al maxim i sempre ho donavem tot,.. i els jugadors sempre tenien un nivell aceptable,.. pedagogia? de quina pedagogia parles? de la que ni ha en els coletges o intituts? veus els casos que ni han i que ixen tots el dies en la televisio? eixa pedagogia moderna no funciona,.. al llarg termini comprovem com els metodes politicament poc correctes d Oskar son els que funcionen,.. dona llastima vore a pares q son incapaços de controlar als seus fills i que oskar en una mira els porte per on li dona la gana (en el nostre ekip aixina era),.. a mi en fa gracia eixa pedagogia dels pares,.. als que els fills els contesten en mals gestos, males paraules e inclus en insults,.. esta clar q els temps no som com antes (segons mon pare) i que les coses cambien,.. pero esta societat se ha degenerat massa,..
    Per cert,.. si tan en contra de ell estas,.. per que et dignes a entrar en el seu blog,..?? pensa que deu ser una mala influencia inclus per a tu,..

    ResponderEliminar
  28. jajaja,.. jeee!!! q aqest dbat ja no interessa,.. q ja em cambiat,.. ara toca un altre,.. no obstant varies coses,..
    Miquel jo crec q oskar fa la seua feina, el q estiga conforme be, i el que no donçs q no apunte al seu fill,..
    Esta clar q es una escola,.. pero no oblidem que es de basquet i per tant esportiva,.. aixo vol dir que ni ha que transmetre als jugadors, en este cas a tots els xiquets, valors com l´esforç, l´entrega, la lluita, les ganes de guanyar, el companyerisme (es un jog de equip).. i guanyar no es únic important pero si que es un objectiu q han de tindre els jugadors per a poder evolucionar,.. el que passa es que molts pares es pensen que es una guardería, deixen els xiquets al poliesportiu i aixina descansen un rato,.. es una bona opcio, al menys es prou mes barata que qualsevol guarderia,..

    ResponderEliminar
  29. a la gent li agra criticar desde la barrera, pero pocs donen la cara,.. jajaja,.. aixina qualsevol,..

    ResponderEliminar
  30. Miquel tens tota la rao,.. la societat esta degenerant massa,.. jo preferixc q apreten als meus fills,.. quant mes millor,.. q se acostumen pa la vida real.

    ResponderEliminar
  31. Pot ser haurieu de dur els vostres fills a colegis privats, separació per sexes, crits,... en lloc de dur-los a escoles públiques. sens dubte estarieu més contents. Pot ser el descontrol dels fills siga falta de pares que no han sabut dur-los pels camins correctes, ja que molts no saben que 'fer' amb ells, nintan sols saben en qui s'ajunten qun ixen ni que es el que fan.
    Pot ser molts pares estiguen pensant-se el dur els seus fills i filles al bàssquet, pot ser hi ha pares i xiquetes/xiquets que pensen abandonar el bàsquet perquè no se senten bé, pot ser que caldria reflexionar sobre els objectius de l'escola entre tots els implicats. Sense pares i xiquets no hi ha escola, no hi ha jugadors i jugadores, sense entrenadors no hi ha escola però si que pot haver bàsquet.

    ResponderEliminar
  32. Per què entre al seu blog? No sé , estava avorrit.
    Recordeu que a l'escola hi ha més entrenadors als que estéu faltant al respete en la seua tasca que realizen de manera molt correcta . Oscar no és l'escola. Ningú individualment és l'escola, els temps dels dictadors i aqui es fa el que jo dic queda molt lluny; hi ha que aceptar les critiques i intentar aprendre de tots. Tot el mon té alguna cosa bona que aportar, una escola , un club és la suma de tots i cada u dels membres, cadascú en el seu àmbit. Pero bueno, vist que és un blog on els comentaris són per alabança i loa del creador, no tornaré a escriure més comentaris, quan estiga avorrit anire a blogs més democràtics.
    Voleu el meu nom, soc Josep, però he de dir que jo tampoc conec a cap dels que comenten i que això no crec que tinga més importància, tots podem dir que som el que siga, pep, lluis, estricte... i ho som en realitat?

    ResponderEliminar
  33. este tio esta flipat!!!!!! jajajaja,.. pero al menys ja sabem el seu nom (josepet),.. ja es algo,.. crec que no coneix a Oscar,.. pero bo,.. açi pot opinar tot el nom,.. lo q es incomprensible es que vullga opinar pero no vullga que se li replique,.. aixo si que es dictatorial,..

    ResponderEliminar
  34. oscar sempre dia "que hablen de uno, bien o mal, siempre es positivo,.. la indiferencia es lo negativo" el tio esta partinse el cul i supercontent de tota esta polemica,..

    ResponderEliminar
  35. si que es deberes si,.. jajaja,.. el tio quan mes el criticaven mes content estaba,.. era la seau salsa,.. jajajaja,.. lo raro es que no entre en la polemica,..

    ResponderEliminar
  36. Per cert Joan,.. tu te ho vas deixar per culpa de Oscar????

    ResponderEliminar
  37. que va!! en Oscar me ho vaig passar molt be,.. i aixo q quan en vaig enterar q anava a ser el meu entrenaor volia deixarmeu,.. vam quedar segons o tercers en la lliga,..

    ResponderEliminar
  38. no esta mal,.. jajajaja,.. bo,.. deixem de donarli bombo açi a este tema que ja esta caducat!!!

    ResponderEliminar
  39. Josep jo crec que l ateu critica es desde el rencor,.. i el motiu deu ser per algun d´estos motius:
    1- Vas ser u njugador que no va aguantar l´exigencia de Oscar,..
    2- Eres pare d´un jugador al qual Oscar no li va donar o no li dona molta bola,..

    ResponderEliminar