martes, 23 de noviembre de 2010

Junior: comentario de FRAN SORIA

CB OLIVA- CB-L’ALFÁS
El partit va començar amb dubtes en atac per part dels dos equips, excesives pérdues i tirs dolents. El partit esperaba vore qui posava un poc d’ordre i accert. I eixos vam ser nosaltres, de la ma d’un acertadíssim Alex Tomàs, els qui trobarem les primeres diferències al marcador.
En el segón quart s’estabilitza el joc, mantenint i fins i tot augmentant el nostre aventatge. Finalitzant el periode, després d’un temps mort ens canvien la defensa a zona, i no llegim bé esta nova situación, encara que continuem mantenint el marcador.
Es en el tercer quart on anava a estar el momento decissiu del partit. L’alfàs ix en tromba, molt agressiu i intens, i ens fa un parcial de 0-8, posant-se a tan sols 4 punts per sota en el marcador. Però vam reaccionar com hi ha que fer-ho. Introduïm més eixida de baló, augmentem també la nostra pressió aconseguint equilibrar el joc. A partir d’ahí hi havia que trencar la zona amb tir exterior i ahí vam tenir l’accert, una vegada més, de Manel per a toranr a marcar diferencies comodes de alrededor de 10 punts al nostre favor.
En el inici del últim periodo demanem major intensitat, pujar la línea defensiva i de presió. Voliem resoldre el partit amb joc i deixar enrere algunes males formes d’algun jugador de L’Alfás. La resposta de l’equip és contundent de 26-11 en huit minuts fins una renda máxima de 27 punts.
Parcials : 18-10;16-12; 21-21; 27-20. Resultat final 82-63

Pepe Soler.- Intens. Ha sumat sempre. Ha estat valent, no s’ha presicipitat, ha buscat bones penetracions i ha sigut una referencia a l’eixida del baló.( 7 punts, 5/10 TL; 4 faltes)
Manel Garcia.- Un altra grandíssima actuacio seua. Si hi ha que posar algún pero, els seus moments de dubte al final del segon quart. Però després de passar per els vestidors ha interpretat a la perfecció el que hi havia que fer. (28 punts; 4/8 TL, 0 faltes; Titular)
Alex Dueñas.- Notable milloria, sobretot en parcela defensiva. Ha intentat fer el que li s’ha demanat. Eixe és el camí. (1 falta)
Jordi Cortés.- El que fa bé, ho fa quasi sempre bé. Es segur en el control del baló, no fa alardes innecessaris, es sacrifica en defensa, es altruísta…Ha de millorar la confiança cara a cistella. Tirar quan hi ha opció. Ha de ser una amenaça per a la cistella rival; no sols amb bones passades, que ja ho fa, també amb tirs i penetracions.(2 faltes; Titular)
Nico.- Va retrobant-se amb el seu joc. Hui a donat un nou pas, però es troba encara lluny del que tots pensem que pot donar. En els últims partits té excesius problemes en les faltes i cal que ho resolga. Ha de mantener la concentració més temps.(9 punts; 0/2 TL; 4 faltes)
Albert Parra.- Ha de fer un esforç per tornar a ser important en l’equip. No pots conformar-te en fer de “poste repetidor” i de recanvi d’Oscar. Pots i deus buscar-te el teu espai al post baix. Has de treballar eixes possicions.( 1 punt; 1 / 2TL, 3 faltes)
Sergi Campos.- Hui ha perdut protagonisme respecte al partit de Campello. Ha complit amb el que li s’ha encomanat. Ha millorat en el tancament del rebot. Ha de mirar mes l’anell.( 1 falta; titular)
Dani Vidal.- De vegades el seu excés d’impetu li fa perdre la possició. Tan sols mira l’anell al final del partit. També la resta del temps…(1 punt; 1/ 2 TL, 3 faltes; titular)
Oscar Puig.- Hui ha rebut menys balons dintre la zona; S’ha tingut que “buscar la vida” amb balons solts que apareixien per la zona. L’últim quart si que ha rebut més balons i ha estat dessiciu. En defensa, al principi ha tingut alguns problemes que ha resolt al avançar el partit (19 punts, 1/4 TL; 2 faltes; Titular)
Albert Calatayud.- Disciplinat. Complix perfectament amb el seu rol sense alardes. Aporta sempre intensitat i agresivitat en la defensa. Un veritable jugador d’equip i que ho demostra partit a partit. (2 faltes)
Alex Tomás.- Magnífic partit. Ho va fer quasi tot bé. Va tirar d’anotació al principi, quan l’equip més ho necessitava. Va aportar rebot, eixida de baló, opcions de pasada, presió…partit complet. (17 punts; 1/2 TL, 3 faltes)

La valoració del partit es bona; però malgrat això hi ha alguns aspectes que hem de millorar. Hem fet un pobre 41 % (13/32) en tirs lliures. No podem estar per sota del 50 % en cap cas, però ens hem de posar l’objectiu de rondar el 70-75 % cap el final de temporada.
No podem seguir donant segones i terceres opcions i menys si ens tanquem en una zona; hi ha que tancar millor el rebot.
Cal ser més agressius en els balons solts durant tot el partit
Per la part possitiva, he de dir que és molt reconfortant que després d’un temps mort, d’una menudeta xarrada en el vestidor, allò que es parla s’intenta fer, i, de vegades, fins i tot ix bé. He d’agraïr a tot l’equip l’esforç que feu tots per entendre el que vos demane. M’agrada també vore que s’ho passeu bé jugant independent del repartiment de minuts. Teniu que saber que tan important és, per al funcionament de l’equip el qui juga més com el qui juga menys. I que el sacrifici en defensa és tant important com l’acert en atac. Espere que cada partit, quan aplegueu a casa penseu que vos heu divertit i que esteu dessijant que aplegue el proper entrenament, el cap de setmena següent per fer allò que ens agrada: jugar a Bàsquet.
Signat: Frank Soria